Снимка: архив, Reuters
fallback

По данни на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа през последните 15 години от Сърбия са се изселили около 500 хиляди души, пише в. "Вечерне новости".

Сръбският статистически институт не обработва данни за миграциите в чужбина, но резултатите от различни проучвания показват, че броят на напускащите страната се движи от 15 до 60 хиляди души годишно.

Според проучване на географския факултет на Белградския университет едва 30 процента от сърбите не мислят да напускат страната.

Като причина за това те са посочили привързаността си към семейството и приятелите и осигуреното жилище, а само малка част са казали, че са доволни от работата, стила и качеството на живот в родния си край, пише БТА.

От друга страна причини за миграцията са лошата икономическа ситуация, ниското заплащане, невъзможността за намиране на работа, корупцията и липсата на правов ред в Сърбия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Аз не искам да съм

преди 4 години

добре. Искам съседът да е зле. Понеже сме рода даже да е много зле.

28

Анонимен

преди 4 години

Жалка е 60% искат да заминат. Това заби нож в гърлото на всички, които обяснаваха колко е висок стандарта там :) Е лъжци пак ви издадоха.

27

остап

преди 4 години

До Анонимен Пък аз наскоро като ходих до Безград искам да ти кажа, че в платното на отиване няма 50 метра без кръпка.Правилно си забелязал, то и навръщане е така. Това село Безград беше някъде до Котел нали?

fallback