fallback

Поройни дъждове, съпроводени от бурен вятър, удариха вчера областта Войводина, както и района на Чачак и Горни Милановац в Сърбия. Падна и градушка с размерите на портокал, пише сръбското издание „Блиц“.

В южната част на областта Банат градушката беше голяма колкото топка за тенис. В резултат на обилните валежи улиците на Крагуевац се превърнаха в реки, предаде РТС.

Поради лошото време кметът на Чачак обяви извънредно положение в целия град. Градушката е предизвикала големи щети в близкото село Горня Горевница.


 

Selo Gonja Gorevnica kod Čačka, pretrpela je štetu od grada. Vera Glišović, naša slušateljka poslala fotografiju. #čačak #grad #nevreme #šteta pic.twitter.com/hIJ39GnMXY

— У С Т А Н А К 202 (@USTANAK202) 24 юни 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Munchen_DE

преди 4 години

До Ти да видишТи да видиш у Софията как още стоят дупките по покривите на колите от подобна градушка от 2014 година. Помня много добре онзи 8 юли. И колкото повече се издевателства върху тази планета, толкова по-често ще се случват такива явления!

8

Мл.

преди 4 години

Банат и Крагуевец не са части от Сърбия- това е сръбска окупационна зона в северозападна България а Сърбия и Русия са предатели на "славянството",което е създадено от Българи!

7

Анонимен

преди 4 години

Ако ще и с размерите на футболно игрище да е градушката, на продажна Сърбия све ще й е малко!

fallback