Снимка: Reuters
fallback

Кандидатът за кмет на Истанбул на управляващата в Турция Партия ПСР - Бинали Йълдъръм - призна загубата на изборите от своя опонент Екрем Имамоглу, предава БТА.

Oще по темата
"Поздравявам го и му желая успех", заяви Йълдъръм.

Първите резултати от преведените днес повторни избори за кмет на Истанбул сочат, че кандидатът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия /НРП/ Екрем Имамоглу води с 53,76 процента, докато Йълдъръм взима 45,3 % при 96,3 % преброени бюлетини.

Това е втори вот в рамките само на няколко месеца след като ПСР отказа да приеме резултатите на проведените на 31 март избори.

След седмици възражения Висшата избирателна комисия анулира изборите за кмет и насрочи повторение на 23 юни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 4 години

До Пешо 26Oпозицията спечели не за друго, а защото Турция е под санкции благодарение на Тръмп. Няма как санкциите, да не се отразяват на живота. При Турция без санкции нямаше да спечели.И все пак партията на Ердоган спечели на общонационално ниво. Това да не се забравя.Ха сега решете кого ще плюете!!!!!!

36

Анонимен

преди 4 години

Кандидатът който спечели изборите има мислене като на западноевропейски политик и човек. В смисъл, не е човек на приказноста, говори спокойно, изслушва събеседника, не напада, никога не си позволява надменни думи и такива неща. Абсолютно е против обръчи от фирми на управляващи. Иска равенство между всички в администрацията и е против назначения на партийни начала.. Пък какъв ще се окаже времето ще покаже.

35

Анонимен

преди 4 години

Турция показа че има демокрация.Спечели опозицията и веднага бе поздравена.Сега се вижда къде е Бул гаристан.

fallback