Снимка: Reuters
fallback

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви в интервю за гръцката телевизия ЕРТ, че съществува постоянен риск от "горещ" инцидент с Турция, която е непредвидим съсед, незачитащ международното право, предаде БТА.

Ципрас не скри своята загриженост от напрежението в самата Турция.

"Гърция има по-силни съюзници от всякога", подчерта Ципрас, като припомни, че на последната си среща на върха страните от Европейския съюз са подкрепили Република Кипър. Той изтъкна и връзките, които Гърция си е изградила със страните от региона.

"Успяхме да изградим мрежа на стабилност", каза гръцкият премиер, но отбеляза, че само Турция отказва разговори и продължава провокационните си действия.

Ципрас смята, че действията на Анкара водят до задънена улица и рано или късно турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще разбере това.

Властите в Атина постоянно предупреждават за честите нарушения на въздушното пространство от турските военновъздушни сили и за нарушения на изключителната икономическа зона на Кипър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

тя

преди 4 години

Всички на Балканите трябва да се пазим от турците ,те са наша заплаха !

35

Кипро

преди 4 години

Е името на погърчения Българин Ципрас. Нагъл вероотстъпник. Гърция е била винаги против България. Те затвориха реакторите ни. Те са ни клали повече и от турците. След Балканската война Турция предава Солун не на Българската армия, а на гръците. Явно още тогава са си били дружки. А днес Българските чиновници примират да харчат заплатите, които им плащаме в Гърция.

34

ХАНС-ЙОРГ БУТТ

преди 4 години

Нека да знаете че ГЪРЦИЯ ИМА ТАЙНИ ОРЪЖИЯ, И ЗАКЛЕВАМ СЕ ЧЕ ТУРЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗПАРЕННИ ОТ ГРЪЦКАТА АНАТОЛИЯ ЗАВИНАГИ .НЕКА ДА СТАНЕ ГОЛЯМА ВОЙНА И ДА ПРИКЛЮЧИМ С ТУРЗИТЕ И С БЪЛГАРИТЕ - ТЕХНИТЕ ТАТАРСКИ ДЕЦА .ТУРЦИТЕ НЯМА ДА СЕ СПАСЯТ ТОЗИ ПЪТ, УВЕРЯВАМ ВИ НА 1000 ПРОЦЕНТА ..НЕ НА МИЛИОН ПРОЦЕНТА .БЪДЕЩЕТО НА АНАДОЛА Е ГРЪЦКО И КЮРДСКО .

fallback