Снимка: БТА
fallback

Австралиецът, който уби 50 души в две джамии в град Крайстчърч, Нова Зеландия, в петък, е посещавал и Гърция. Брентън Тарант е бил в страната три пъти през 2016 г., съобщи днес гръцкото министерство на гражданската защита в комюнике, цитирано от световните агенции.

България, Турция, Хърватия и Унгария вече потвърдиха, че Тарант е пребивавал на тяхна територия между 2016 и 2018 г., както изглежда, за да изучава битки между християни и Османската империя.

Oще по темата

Гръцката полиция разследва кои места в страната е посетил точно австралийският десен екстремист и евентуалните му контакти в Гърция. Тя проучва всички негови телефонни разговори и покупки на територията на страната.

Тарант е дошъл за първи път в Гърция с полет от Истанбул на 20 март 2016 г. Той е прекарал няколко дни на островите Крит и Санторини.

След това австралиецът е влизал в Гърция още два пъти - с транзитни полети съответно на 29 ноември и 10 декември 2016 г., пише БТА.

На оръжието, използвано от Тарант при нападението в петък, била изписана гръцка дума, означаваща "туркоубиец", отбелязва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 5 години

До97. Той е от Британската империя. А Британската и Османската са били във война. Така се е водила войната на Босфора и Дарданелите.

97

УМЕН

преди 5 години

"Ако разбирам правилно от статията и коментарите долу"Mи не, не разбираш правилно, щото си умствено лимитиран и осакатен.

96

Анонимен

преди 5 години

Мюслитата убиха толкова много европейци, в Швеция изнасилват групово дори ДЕЦА... пускат ги след няколко часа от ареста... защо сега такива усилия за съществото от снимката... после ама защо не уважавате исляма... аре фъккк оффф беееее

fallback