Снимка: архив, Reuters

Сърбия винаги е била на правилната страна на историята. Сръбският народ никога не е грешил в избора си. Там, където са сърбите, там е и правото и истината, заявил министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, реагирайки на изявлението на посланика на САЩ в Белград Кайл Скот, че Сърбия е на грешната страна на историята, съобщава белградският вестник "Политика".

Когато следващият път, посланик Скот, пожелаете да изнасяте лекции на Сърбия, спомнете си, че Сърбия сама избира приятелите си, че Сърбия не е колония и че след бомбардирането на Сърбия сте изгубили всяко морално право да говорите за право и правда, заявил Вулин, реагирайки на изявлението на американския посланик.

Вчера посланикът на САЩ в Белград Кайл Скот коментира позицията на официален Белград по въпроса за политическата криза във Венецуела, като посочи, че Сърбия е на погрешната страна на историята.

Народът на Венецуела гладува под нелегалното управление на диктаторски режим. Повече от 50 държави от Латинска Америка, Северна Америка и Западна Европа застанаха зад народа на Венецуела и временния президент (Хуан) Гуайдо. Сърбия е на неправилната страна на историята, написа Скот в Тwitter.

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич отговори на американския посланик Кайл Скот, казвайки иронично: "Баш американците са на правилната страна, като подкрепят Косово. Ние бяхме на тяхна страна в двете световни войни, а те избраха онези, против които се бориха в двете войни", пише вестник "Блиц", цитиран от БТА.

Преди това Дачич заяви, че Сърбия уважава всеки избор на хората във Венецуела и Сърбия не е тази, която трябва да определя кой е президент. Сърбия води принципна позиция, основана на уважението на международното право, ненамесата във вътрешните работи на суверенни държави и решаването на спорове по мирен начин, заяви Дачич в разговор със заместник-министъра на външните работи на Венецуела Иван Хил, отбелязва "Блиц".

 

Коментари Напиши коментар

193

Иванчо от втори Б

преди 2 месеца

До Анонимен

Ако го има..............

192

Споко

преди 2 месеца

Винаги има първи път....

191

Анонимен

преди 3 месеца

Първо пееш на ушенце на Ердоган, после твърдиш, че си смел и горд! Югославия беше хубава държава не заради сърбите, а щото там бяха събрали всички херцогства от Австро-Унгария! А сърбите винаги са били страхливци!