Снимка: Reuters
fallback

Румънското военно министерство суспендира покупката на четири военни кораба за 1,6 милиарда евро след политически спорове за това чия оферта е най-добра, съобщи Асошиейтед прес.

Oще по темата

Министерството е информирало военната прокуратура, че има основателни подозрения за законността на процедурата и смята, че сделката може да навреди на националния интерес. Не се посочват повече подробности.
Правителството, което трябваше да обяви победителя днес, направи съобщението късно в петък, предаде БТА.

Придобиването на четири мултифункционални корвети създаде политически търкания в управляващата Социалдемократическа партия, която предпочете холандската компания Дамен.

Началникът на генералния щаб Николае Чиуца обаче смята сделката за твърде скъпа. Според информациите френската Naval Group е направила по-евтина оферта.

Румъния се ангажира да модернизира въоръжените си сили и техника в предстоящите десет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

Ние нямаме различия с румънците, освен че сме на различни полюси.

27

Анонимен

преди 5 години

Румъния никога не е била преди България в каквото и да е и когато и да е!Това че Румъния е по голяма почти три пъти колкото България по население и територия определя финансовия и ресурс да е с около три пъти по голям от нашия!Но само това!И да знаете,с румънците можем и трябва да сме много близки!Ние нямаме какво да делим с тях а само може да бъдем по силни!

26

Анонимен

преди 5 години

Управляващата Социалдемократическа партия предпочете холандската компания Дамен, но пиндостански десантен кораб с 500 тюлени на борда от 5-6 дни е в Констанца и румънското военно министерство суспендира покупката на четири военни кораба за 1,6 милиарда евро. Сега пиндосът спокойно може да отплава за Одеса.

fallback