Снимка: Reuters

Намерението на Косово да създаде собствени въоръжени сили бе обявено в много неподходящ момент и подкопава стабилността и перспективите на Косово да стане член на НАТО, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на пресконференция след срещата на външните министри на страните от организацията, предава БТА.

Още по темата

"Министрите обсъдиха ситуацията в Косово. Обявяването на намерението за създаване на собствени въоръжени сили бе направено в много неподходящ момент и подкопава стабилността и перспективите на Косово да стане член на НАТО. Същевременно решението на Прищина да въведе нови митнически тарифи заплашва да очертае нови разделителни линии на Балканите. Тези стъпки усложняват още повече диалога между Белград и Прищина", каза Столтенберг, цитиран от сръбските медии и от ТАСС.

"Призоваваме както Белград, така и Прищина към сдържаност. Необходимо е да се въздържат от каквито и да са провокационни действия и изявления и да направят нужните компромиси, за да могат заедно да се движат към по-добро бъдеще", каза Столтенберг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase