Снимка: Reuters
fallback

Председателят на Българския културен клуб в Скопие, първата организация, която издава документи за български паспорти за македонски граждани, Лазар Младенов заяви, че неговата институция няма никаква връзка с аферата в България за издаване на тези документи, съобщава македонският сайт Фактор.

Oще по темата

Лазар Младенов твърди пред Пресинг ТВ, че няма участие в издаването на документи на македонски граждани, които имат българско потекло, ако не изпълняват условията, предаде БТА.

"Издаването на документи от нас е абсолютно законно. При мене идват албанци, и мюсюлмани, и православни, които имат същите имена и фамилии като нашите, но нямат шанс да получат /документи/, тъй като по статистиката на раждане на техните предци преди 1918 г. селата им ясно са описани като албански православни села. Не могат да получат документи лица, чиито предци са родени в чисто влашки села или пък имат сръбско потекло", посочи Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

КАРИНА

преди 5 години

А защо се вее вентилаторът на БЮРМ, като иде реч за 'Българският клуб в Скопие'?

3

гошето

преди 5 години

леле как си пазят хранилката македончетата щото мое да им резнем субсидийката

2

Анонимен

преди 5 години

Това е тяхното правомощие по исторически справки и архиви на вписвания по местоживеене, пребивавания от актове на раждания по поколения до общи преброявания на населението,групи общности по населени места определящи се с това самосъзнание,говорим език в общноста,писменост онаследена от предци и изучавана в училища на общноста как за съществуващия народ,род,както религиозни вярвания спрямо действащите в миналото и сега религиозни самоопределения по църковни истор.справки,архиви,събори на църквите

fallback