Снимка: БТА
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с руския президент Владимир Путин и с германския канцлер Ангела Меркел в Истанбул преди четиристранната среща за Сирия, която ще се състои по-късно днес, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган проведе двустранни срещи с лидерите на Германия и Русия, а в момента разговаря с френския президент Еманюел Макрон в двореца Вахдеттин, информира телевизията.

Турският президент разговаря първо с Меркел, а малко по-късно се срещна с руския държавен глава.
Разговорите с Путин продължиха около 45 минути при закрити врата.

Руският президент Владимир Путин, германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещнат в двореца Вахдеттин, за да обсъдят развитието на събитията в контролираната от бунтовниците сирийска провинция Идлиб и политическия процес за решаване на конфликта в Сирия.

Специалният пратеник на генералния секретар на ООН за Сирия Стафан де Мистура също ще участва в срещата, информира СиЕнЕн-Тюрк.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

кържалиец

преди 5 години

До софиянецпърво българия да отстъпи кържали и хасково на турция, както си му е реда :)

52

анонимен

преди 5 години

До ВЪПРОСЗаради продажните ни политици. Скоро ще има въпроси защо България се партнира с Израел Кипър Египет.Турция защитава свойте интереси. Стана център за газоразпределение, транзитни пътища, преразпределение на въздушния трафик.

51

софиянец

преди 5 години

моето мнение е че евреите платиха на Ердоган да запали гражданската в Сирия и от там почна.Турците вън от Сирия.Да се даде свобода на Кюрдистан и Турция да се раздели на три-както си му е редът.Тая странна държава с болника начело е само проблем.Дори за самите тях.

fallback