Снимка: Reuters
fallback

Референдумът в Румъния за забрана на гей браковете в конституцията не успя да привлече 30 процента участие на избирателите, предаде Франс прес, като се позова на Централното избирателно бюро.

Oще по темата

Едва 20,4 на сто от избирателите гласуваха в двудневния референдум, предава БТА.

Румънците бяха призовани да се произнесат дали в основния закон да бъде вписано, че само мъж и жена, а не както досега - съпрузи - могат да встъпят в съюз.

Застъпниците на оспорваната кауза на референдума признаха поражението си, посочва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Провалът не е за "ГEЙ вота" а за "АНТИ-ГEЙ" вота!Има малка, но доста значителна (по линия на ХИБРИДНАТА пропаганда) разлика, ама нейсе, запуши я!Тихомир, Иво и Марин ги разбират тия неща...

10

Мда

преди 5 години

До ХмТочно затова става дума-референдумът в Румъния бил провал,а в Македония-успех.Впрочем и тоя в Унгария(за бежанците и мигрантите) бе обявен за провал,въпреки че активността се доближи до нужната стойност.Съвсем очевидно едни и същи неща се тълкуват по различен начин,според интереса.Може би смятат,че има демократични лъжи и недемократични?И че първите(техните) са в реда на нещата,т.е. допустими?

9

Коментар

преди 5 години

Румънците направиха бойкот на референдума, защото не искаха да легитимират престъпната политическа управляваща класа начело с Ливиу Драгня и марионетката му Виорика Дънчила. Референдумът нямаше за цел да пази семейните ценности, а просто да обърне общественото внимание в друга посока и да направи евтин PR на управляващите.

fallback