Зоран Заев. Снимка: Reuters
fallback

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства резултата от референдума в Република Македония и призова всички политически страни да използват тази историческа възможност, предадоха ДПА и ТАСС.

Oще по темата

"Приветствам гласуването с "Да" на референдума", заяви Столтенберг в Тwitter, въпреки че избирателната активност не беше достатъчно висока.

"Призовавам всички политически лидери и партии да се ангажират конструктивно и отговорно, за да използват тази историческа възможност", каза той.

"Вратата на НАТО е отворена, но трябва да бъдат изпълнени всички национални процедури", заяви Столтенберг, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 5 години

Македония в отговор за НАТО цялата ви територия е наша македонска включете мирен договор и за федерация с нас и ще ви приемем в македонската федеративна лъжеимперия.

50

edin

преди 5 години

Сега на македонците ще им спретнат един добре отработен валутен сценарии подобен на този в Турция от това лято или нашия от 1996/1997 и те горките ще клекнат. Щом е решено, че ще са в НАТО то няма измъкване. Какво значение има желанието на македонците след като се преследват такива високи цели. Как мислиш ни приеха нас в ЕССР като не бяхме готови. Това беше наградата, че позволихме на НАТО да се настани окопае още по-добре в черно море.

49

Насила в НАТО

преди 5 години

НАТО се натиска, а Македония не иска. Вън на НАТО от Балканите!

fallback