Снимка: Reuters
fallback

Демонстранти излязоха по улиците на Букурещ и други големи румънски градове вчера за трети пореден ден на протести срещу корупцията и с призиви към правителството да подаде оставка, съобщи ДПА.

Около 10 000 души се събраха пред централата на правителството в Букурещ, посочи румънската информационна агенция Аджерпрес.

Oще по темата

Организаторите на протести искат правителството да се оттегли от власт заради неотдавна приетите закони и други мерки, които според тях са прокарани в интерес на корумпирани политици.

Няма данни за сблъсъци на вчерашните протести. Според някои информации е имало по-малко полицаи в сравнение с петък и събота.

Протести имаше вчера още в Клуж-Напока, Сибиу и Яш.

Най-малко 450 души се наложи да получат медицинска помощ заради травми, получени при сблъсъци между демонстрантите и полицията, пише БТА.

Предвожданото от социалдемократите правителство на премиера Виорика Дънчила бе яростно разкритикувано за прокарването на закони, ограничаващи правомощията на Националната дирекция за борба с корупцията и за отстраняването на директорката й Лаура Кьовеши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 5 години

До ИскренПрав си, вчера по един бивш депутат, понастоящем журналист разби Ев. Дайнов, оня сигурно днес е бил на хапчета или нещо по-силно

70

Искрен

преди 5 години

И в Румъния и в България засега управляват БИВШИ членове на комунистическите партии.Синове и внуци на ония които СТАНАХА партизани на 10. Септември. 1944 г. И тези 10-то септемврийци станаха НАЙ-ГОЛЕМИТЕ правоимащи при БКП. Същите тези ментета рано-рано на 11.Ноември.1986 изведнъж се пръкнаха като демократи. С една дума: МОШЕНИЦИ. На всички ни е известно, че нашият " демократ " Бойко, КАТЕГОРИЧНО отказа да напусне редиците на БКП.А сега ........???МОШЕНИЦИ, ЛЪЖЦИ, КЕЛИПИРДЖИИ!

69

аха

преди 5 години

До Hafen die WahrheitА боко според теб какъв е!?

fallback