Буяр Нишани. Снимка: архив, Reuters
fallback

Бившият албански президент Буяр Нишани заяви, че е неприемливо изявлението на косовския президент Хашим Тачи за корекция на границите и евентуална размяна на територии със Сърбия, като изтъкна, че "Косово е албанският Йерусалим", предаде агенция МИА.

"Косово е въпрос не само на една държава, а главна опора за сигурността на албанците - в Албания, Косово, Македония, Черна гора, Прешевската долина /в Сърбия/ и където и да е по света. Неслучайно през вековете въстанията за свобода на албанците са започвали именно от Косово. Затова Косово е албанският Йерусалим", смята Нишани.

Преди няколко дни Тачи каза, че е готов да обсъди "корекция" на границите с евентуално включване на Прешевската долина в Косово в рамките на тежкия диалог с Белград, който се води с посредничеството на Европейския съюз, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Расате

преди 5 години

Албанците са потомци на аварите слезли след въстанието на българският претендент за Аварският престол през 5 век в Дардания,Епир и Македония.Както пишат Римските хронисти - аварите при обсадата *** Солун взеха много ромей в Панония, където са намножиха и този смесен народ слезе и овладя всичко в Македония освен Солун.Не случайно в Албания, Македония,Епир и и Тесалия е имало власи, българи и албанци.Самата Албания до 1912 г. е със смесено население без албанците да имат преимущество.Поздрави

17

Факт!

преди 5 години

Исляма няма шансове колкото и да се пънат са примитивни и зависят от белите хора.

16

Анонимен

преди 5 години

Османлиите затова завладяват югоизточна Европа,защото сръбският цар ,полубългаринът Стефан Душан,не е могъл да управлява това твърде голямо царство,въпреки доброто наследство,което е получил от българските царе,като военна и административна организация.

fallback