Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters
fallback

Радвай се, Македонийо! Портите за нашето пълноправно членство в НАТО са отворени, написа македонският премиер Зоран Заев в профила си във Facebook по повод на решението, което приеха на първия ден от срещата на върха на НАТО в Брюксел лидерите на страните-членки да поканят Македония да започне преговори за присъединяване, пише вестник "Нова Македония". Заев изтъкна, че днес е голям, исторически ден за Република Македония.

Oще по темата

Вестник "Вечер" съобщава, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес на тържествена церемония официално ще връчи поканата за членство на Македония в алианса на премиера Зоран Заев. Координаторът за НАТО Стево Пендаровски, гостувайки пред телевизия Телма, разкри, че в поканата страната ще се нарича Бивша Югославска Република Македония, но в бележка отдолу ще пише, че Република Турция признава страната като Република Македония, твърди изданието.

Македония днес получи шамари - ВМРО-ДПМНЕ иска оставката на Заев и Димитров, пише в заглавие вестник "Вечер", цитиран от БТА. Македония не получи нито безусловна покана за НАТО, нито дата за начало на преговори с Европейския съюз, заяви говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Наум Стоилковски пред седалището на партията, пише "Вечер". Той поиска от министъра на външните работи Никола Димитров и от премиера Зоран Заев да подадат оставка, тъй като, както се изрази, двамата са вкарали Македония в "задънена улица".

Вестник "Нова Македония" пише, че членството в НАТО ще бъде финализирано, след като изцяло бъдат изпълнени всички предвидени процедури по отношение на договора за решаване на спора за името с Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

ССС

преди 5 години

Защо толкова се мъчат за името,да си върнюнат Южна Бабовина,то те наричат сърбите братя,а наз окупатори!!!Бънгарски генерали,по нисши офицери и войници РОДЕНИ в днешна Македония и загинали заради нея и в името на България,те наричат окупатори!!!Те не уважават своите деди загинали по бойните полета ,забравили зверствата на Сърбия,"Македонския писател"Димитър Талев ги е описал в романа" Гласовете ви чувам"за техните братя сърби!!!

40

ССС

преди 5 години

Каква Македония,те Гърция им избира име!!!Много"Велика" държава ,с "Велика История"!!!Още духа на Тито и Димитров витае в въздуха,Димитров който замалко да подари " Област Благоевград на Сърбия"Югославия"с претекст че я дават на Съюзна Република Македония с измисления македонски език,с българския Югозападен диалект и много сръбски думи!!!Ако това бе станало,във войните на Бивша Югославия ,ще бе въвлечена и България!!!Гърция има претенции към името ,а нашите пишман министри гледат отстрани!!!

39

тоти

преди 5 години

Tia maloymnici ni6to ne rzabirat ot politika

fallback