Снимка: архив, Reuters
fallback

С 69 гласа "за" и един въздържал се в парламента на Република Македония за втори път бе гласуван законът за ратификация на договора с Гърция за името на бившата югославска република, съобщи Макфакс.

Въздържа се депутатът Ферид Мухич, който каза, че договорът с Гърция е абсолютен прецедент, а за демокрацията не е хубаво всички да бъдат единодушни.

Oще по темата

В парламента не присъстваха депутатите от редиците на опозиционния ВМРО-ДПМНЕ, които напуснаха залата преди да започне гласуването.

Преди това министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров изтъкна, че президентът Георге Иванов не може да защитава конституцията, като я нарушава. Димитров заяви, че договорът не застрашава идентичността и нацията.

Държавният глава отказа да подпише закона след предишното му гласуване миналия месец, затова той бе върнат обратно в парламента, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 5 години

Ще го пишат гражданин на СМ а той за вътрешно успокоение и затвърждаване на идентитетот ще си повтаря "макЕдинец сум,макЕдонец сум и дедо ми бил и прадедо ми бил,и на прадедо ми дедо му,немам доказ али твърдам".

25

Анонимен

преди 5 години

Сега малко информация и за нашата комедия с комисиите,В ПЪРВИТЕ ДНИ НА ЮЛИ СЕ СЪБРАЛИ,ВЪНШНАТА ЛЕЙКА БИЛА ТАМ,,,,,,СЛЕД НЕ МНОГО ВРЕМЕ СРЕЩАТА ЗАВЪРШИЛА И СЕ РАЗБРАЛИ ДА СЕ СРЕЩНАТ ПРЕЗ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА 2018ГОДИНА/сега коя половина сме?/!Хахахахахахаха,НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПОЛУБРЕМЕННА ЖЕНА,НЕ МОЖЕ ДЕЛЧЕВ ДА Е НАШ А ГОЦЕ ТЕХЕН.БЮРМ да върви на май..ната си а нашият ап..тал и външната лейка да се взимат в ръце че дяволите ще ги вземат.

24

1

преди 5 години

До ЙорданчоОтиваш във ФИРОМ, подаваш документи и според това, което се реши за името такъв ще те пишат! Ако не ти харесва решението се пиши хунз. Нали посрещаха краля им, като пряк наследник на Аце! На мен ми е през някъде де! Хората са казали, че това което някой си направи сам, никой друг не може да му направи!

fallback