Бойко Борисов и Денис Звездич. Снимка: МС
fallback

Австрия възприе идеята за европейската перспектива на страните от Западните Балкани и в своето председателство ще продължи този приоритет, но страните от региона трябва да преодолеят различията помежду си. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, съобщи правителствената пресслужба.

"Можем да сме спокойни, че в следващите шест месеца процесът за европейската перспектива на Западните Балкани ще се движи", каза Борисов и акцентира върху важността на проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност.

Oще по темата

Българският министър-председател даде пример за решаване на различията с договорите, сключени между София и Скопие миналата година и Скопие и Атина преди месец. "Защо Босна и Херцеговина трябва да се поучи и да вземе пример - за да намери решение на вътрешните си конфликти. Нито за България, нито за Гърция, нито за Република Македония това са били лесни решения, но това даде перспектива", подчерта Борисов.

"Искам специално да благодаря за всичко, което България е направила за нас в последните 20 години и най-вече в последните 6 месеца", каза от своя страна председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

Той посочи, че Българското председателство на Съвета на ЕС успя да постави и да спомогне за продължаването на фокуса върху региона в европейския дневен ред. „Това е изключително важно за нас, защото европейската перспектива е една от основните ни цели“, каза Звиздич.

Звиздич посочи и че двете страни ще продължат да работят за икономическото развитие и свързаността в региона, както и по темата със сигурността и борбата с екстремизма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

БАЛАНС

преди 5 години

БАЙ *** ЗАПАДНОБАЛКАНСКИ

26

Анонимен

преди 5 години

Боко ,приличаш на един огромен брой хора ,които работят в чужбина !Но ,за разлика от теб ,те сами си плащат разходите там ,та дори и внасят най-голямата сума в държавния бюджет !Явно е ,че не можеш да се справиш с затъващата държава и избиваш комплекси навън !

25

Анонимен

преди 5 години

Като им бращолеви смешки и се държи като палячокак няма да му се смеят.

fallback