Снимка: Reuters

Седемнайсет души, десет от които полицаи, са ранени в снощните протести пред парламента на Република Македония, предаде агенция МИА.

Македонското МВР съобщи днес на пресконференция, че са задържани 26 души с насилническо поведение, които блъскали оградата пред парламента, хвърляли камъни и пиратки към сградата и полицейския кордон и се опитали да влязат насила в Собранието, предаде БТА.

Още по темата

Във връзка със задържан журналист от интернет портала "Инфомакс" МВР съобщи, че той отказал да се легитимира и оказал активна съпротива. Съгласно процедурите журналистът бил отведен в полицейското управление и след установяване на самоличността му - освободен.

МВР призова журналистите и операторите, които изпълняват работните си задачи да спазват етичния кодекс на поведение и да не пречат с действията си на служебните лица при изпълнение на техните задачи за защита на обществения ред и мир.

МВР подчерта, че уважава правото на мирен протест, но няма да позволи употребеба на сила срещу полицията и насилствено нахлуване в институциите, както и да бъде нарушаван общественият ред и мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase