Снимка: Reuters

Депутатът от гръцката крайнодясна националистическа партия Златна зора Константинос Барбарусис поиска от "военното ръководство на страната" да арестува министър председателя Алексис Ципрас и министъра на отбраната Панос Каменос, както и президента Прокопис Павлопулос, съобщава "Катимерини".

Това стана по време на дебатите в гръцкия парламент за вот на недоверие срещу правителството, поискан заради споразумението между Атина и Скопие за името на Република Македония.

Още по темата

Изказването на Барбарусис предизвика остра реакция от управляващото мнозинство, на което депутатът отвърна: "Главите ви ще паднат в Преспа".

Председателят на парламента Никос Вуцис свика компетентните комисии, които ще разгледат предложение за отстраняване на Златна зора от дебатите за вота на недоверие, съобщи агенция АНА-МПА, цитирана от БТА.

Според Вуцис изказването на депутата от Златна зора е открит призив за държавен преврат, както и опит за предизвикване на безредици през следващите дни. Съобщава се, че останалите парламентарни политически сили са осъдили единодушно изказването на Барбарусис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase