Мухарем Индже. Снимка: архив, Reuters
fallback

Кандидат-президентът на основната опозиционна сила в Турция - Народнорепубликанската партия (НРП) вярва, че ще успее да победи сегашния държавен глава Реджеп Ердоган още на първия тур на президентските избори в страната на 24 юни, съобщава "Хюриет дейли нюз".

"Първоначално разчитах, че президентската надпревара ще има втори тур. Сега обаче всичко се промени. Сега ние ще спечелим на първия тур", каза Мухарем Индже в окръг Анкара, където обиколи няколко града в рамките на предизборната си кампания.

Oще по темата

"Участвам в политиката от 30 години, никога не съм виждал подобен дух на промяната", заяви той.

Индже критикува управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и президента Ердоган, че са "уморени" и обеща "свеж глас" в турската политика, пише БТА.

"От една страна имаме някой, който е уморен, а от друга - някой нов и енергичен. От една страна имаме някой, който не успя да разреши проблемите (на страната) в продължение на 16 години, а от друга - някой, който обещава и дава надежда. От една страна имаме остарял начин на мислене, а от друга - нещо ново", каза кандидат-президентът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Хаха

преди 5 години

Индже просто нямаш никакъф шанс човече

15

Анонимен

преди 5 години

те от 16 години насам все печелят ама все нещо се обърква и винаги някой друг е виновен :)

14

Shark

преди 5 години

До Киро. Точно затова, че там хората живеят по същия начин, както в миналото, Турция е на този хал. И ще попилеят всичко, което Ататюрк е направил за да стане Турция светска страна. Еволйцията може да не води до добро, но тя е факт, няма как да бъде спряна. Не може в големите градове хората, както казваш, да търчат до припадък и да работят, а в Анадола да си живуркат като в 15 век. Разделението е много фрапиращо .

fallback