Снимка: архив, Reuters
fallback

Пенсионерите в Гърция започват протести в цялата страна срещу поредното орязване на пенсиите.

Днес демонстрацията е в Атина пред министерството на финансите. В следващите дни са организирани протести на много места в страната, съобщи БНР.

Oще по темата

Според Министерството на социалното осигуряване около 30% от пенсионерите ще са засегнати от новото орязване от края на тази година.

Според  икономисти на опозицията всички гръцки пенсионери ще получават поне 18% по-ниски пенсии.

Съюзът на пенсионерите изпрати обръщение до гръцките депутати с искане преди всичко да не се гласуват новите мерки, а също и да не се намалява необлагаемият минимум за пенсионерите.

Пред медиите протестиращите възрастни хора споделят, че вече средствата не им достигат дори за лекарства и храна.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Реалист

преди 5 години

Гърците вече се пенсионнират на 67. И пенсиите им намаляват с 3% годишно.Българските се качват с 6% годишно, а и се пенсионират по-рано.Бългаската пенсия в момента е 170 евро, гръцката е 720.В Атина е над 2 пъти по-скъпо от София. Демек стандарта им е 2 пъти по-висок.Дай им още 3-4 години и ще ни ядат праха..

17

Анонимен

преди 5 години

Е,па в България строителите на "зрелия" социализъм и номенклатурни кадри на БКП,БСП нали вземат тавана на пенсията,че и по някое хотелче и акцийки си имат.А за земеделска земя да не говорим.

16

до "ракийката т

преди 5 години

А бе комунистическо изчадие.Иван Костов нали и той е комунист,учил в Масквьl, с жена партиен секретар.Той е внедрен от комунистите с цел чрез него да ограбят народа,както и да си имат опозиция за пред света,но ръководена от техен човек.След като си свърши работата,Костов започна да разтурва СДС.

fallback