Снимка: Reuters
fallback

Лидерът на екстремно-дясната турска "Партия на големия съюз" Мустафа Дестичи обяви, че с помощта на Аллах турският флаг отново ще се вее над Атина. Това пише електронното издание на гръцкия вестник To Vima, цитирано от "Фокус".

Авторът на статията припомня, че Дестичи обяви преди време, че неговата партия ще се съюзи с управляващата "Партия на справедливостта и развитието" на турския президент Реджеп Таийп Ердоган за следващите избори.

С провокативното си изказване от вчера той отвърна на изгарянето на турски флаг на партиен митинг на гръцката екстремно дясна партия "Златна зора".

Дестичи призна, че е вбесен от това, че, фашистите са си позволили подобно действие и призова гръцките власти да арестуват извършителите.

"Това, което казваме на гърците и гръцкото правителство е, че те трябва да помнят, че величествения, червен турски флаг с полумесеца се вееше над техните територии не толкова отдавна. С помощта на Аллах, това знаме, което те изгориха и оскверниха ще се вее над Атина отново", заяви Дестичи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

BatBulgar

преди 6 години

Гръцка нация не съществува. Гърците са кръстещи се евреи!!! Те са Данайците, дошли като ПИРАТИ тук, в земния рай. Ние сме им дали и писменост и култура и всичко. Турците ще направят най-големият ни подарък, ако затрият Гърция. С Турците, въпреки робството, си пием кафето днеска и си цъкаме ракията, а с грък не ми идва и една цигара да изпуша...

145

Анонимен

преди 6 години

Гърците са най-толерираната нация в света и се забравят.

144

Анонимен

преди 6 години

Вижте сия , Турция в момента е в цунгцванг , не знае с кой да дружи . Възползва се от изолацията на Русия и се залепи ,не пуска бежанците защото и Европа е важна , не напуска НАТО защото САЩ не проштават и вси4ко това има един виновен - Кюрдистан .Ердогана е със свалени панталонки до глезените .

fallback