Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова всички страни да признаят Ерусалим за столица на Палестина, съобщиха Ройтерс и турската телевизия НТВ.

"Ерусалим е нашата червена линия", каза още Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

"Израел е окупаторска и терористична държава", заяви турският президент, който говори пред участниците в извънредна среща на високо равнище на Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) в Истанбул, посветена на въпроса за Ерусалим.

Израелското правителство измъчва беззащитни хора, каза Ердоган, показвайки снимка, на която се вижда палестинско момче със затворени очи, обкръжено от израелски военни, информира ТАСС.

Турският президент призова САЩ да се откажат от "незаконното и провокативно решение" за Ерусалим и каза, че решението на САЩ възнаграждава "терористичните дейности" на Израел, посочва Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

204

ПЕНКО

преди 6 години

Историята ни учи , че всяка власт се сменя с друга ! Царства ,империи и диктатури неизбежно умират и се раждат нови социални системи -дори държавици и народове !Дори евреите да са един милиард на Земята ,другите човеци са шест милиарда . Защо еврейските граждани трябва да се охраняват навсякъде / без САЩ /?

203

анонимен

преди 6 години

турция е сьщият терорист какво направи с кипьр какво прави всеки ден с кюрдитев затворите е пьлно с полит затворници без сьд и присьда не се допускат межд наблюдатели от светска дьржава се е превьрнала в султанат

202

Ноа

преди 6 години

Историята показва , че е грешка да заставаш срещу Израел директно. Ако не беше ООН до сега , то Израел да са сравнили Палестина със земята.

fallback