Снимка: Reuters, архив
fallback

Македония засилва сътрудничеството си със страните в региона и очаква да стане 30-ата членка на НАТО, заяви македонският премиер Зоран Заев днес в Подгорица, където участва в среща на върха, на която присъства и американският вицепрезидент Майкъл Пенс, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Oще по темата

В речта си на срещата Заев подчерта, че членството на Черна гора в НАТО е окуражаващо, тъй като показва, че всички могат да напреднат и да дадат своя принос както за колективтите нужди, така и за нуждите и интересите на своите граждани.

"Очакваме Македония да стане 30-ата членка на НАТО. Енергично работим за сътрудничество в региона, отваряме се към съседите. Вчера подписахме Договора за добросъседство с България, засилваме и сътрудничеството с другите страни в региона", подчерта Заев.

Той заяви, че в бъдеще Македония ще се включи по-активно в мисиите на НАТО и ще увеличи бюджета за отбраната си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

за Македония

преди 6 години

НАТО и ЕС няма да спасят Македония от албанската мафия.

28

за Македония

преди 6 години

Няма такава държава-Македония, както няма и държава Украйна.Албанската мафия командва тая територия Македония.Фашистката киевска хунта в Украйна -неонацисти-неофашисти-бандеровци и десен сектор-скоро ще бъдат наказани за престъпленията си, за това, че убиват руски деца и жени.

27

Язе

преди 6 години

Ами добре, но първо обещанията и задълженията по договора. После ще видим как ще тръгнат нещата с ЖПто и магистралата, отношението към БГ и т.н. Ако всичко е наред ще влезете в НАТО, иначе ще обикаляте около вратата.

fallback