Иво Богданов прегръща семейството си на българска земя. Снимка: "Монитор"
fallback

След 7 години невинен в гръцки затвор и присъда за убийство, която се оказа несправедлива и без основание българинът Иво Богданов стъпи на българска земя тази вечер.

Мъжът бе оправдан от гръцкия Върховен съд след намесата на президента Румен Радев, който при посещението си в южната ни съседка е поставил въпроса пред гръцкия си колега.

Богданов бе зад решетките по обвинение, че е убил полският гражданин Ричард Ханускиевич и е извършил още въоръжен грабеж. Случаят обаче започнал да се разплита през декември 2016 година, когато полякът починал от естествена смърт в гръцка болница.

Тогава станало ясно, че Богданов е осъден при наличието на жива жертва. Въпреки това той продължаваше да стои в гръцкия затвор, но след намесата на президента Румен Радев и на български дипломати на 19 юли тази година бе носрочено дело във Върховния съд за формалното оневиняване на Богданов.

Той бе екстрадирен от Гърция и пристигна на Летище Софя с редовен полет от Атина в 20 часа наше време.

Съпругата му Снежана и двете им деца – момче и момиче го чакаха на аеорогарата. С насълзени очи жената разказа пред "Монитор", че мъжът е бил натопен в извършване на престъплението, докато бил на гурбет в Гърция.

"Всяка вечер си повтарях, че ще изляза, но не вярвах, че ще стане в близките години, Работех в Гърция, като бояджия. Познавах поляка, той също беше бояджия. Обичаше да пие. След намесата на нашите власти вече съм на свобода, но битката продължава, защото обвинението за грабеж остава. Не съм виждал Монтана от години. Сигурно е по-красива. Сега ще се радвам на семейството ми", разказа минути след стъпването си на българска земя развълнуванията Иво Богданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Mali

преди 6 години

Няма невинни в затвора.Това коаето пишете са пълти измислици !!!

19

Анонимен

преди 6 години

AIDE,AIDE CAK PAK NEVINEN?

18

ПотрЪбител

преди 6 години

Покъртителна е тъъппотията на някои от коментиращите. Защо Радев се е намесил? Защото човек е лежал в затвора без вина. Друг пък пише на маййммуница, че не го интересува и Иво да си бил седял вкъщи. Неещщастници жалки сте вие. Пийте си рИкийката и си правете селфи със стиснати джуки!

fallback