Снимка: Facebook

В очакване да настъпи историческият момент за България и Македония с подписването на Договор за добросъседство между двете държави, което предстои да се случи на 2 август при визита на българския премиер Бойко Борисов в Скопие, обществените реакции не стихват, а част от македонското население застава твърдо против това решение, смятайки, че то ще бъде вредно за страната им.

Още по темата

Сред тях е и скандалният македонски журналист Миленко Неделковски, който се прочу и с разрушаването на български паметници в Македония.

"Договорът е вреден за Македония и мисля, че не е добър за нас, защото нямаме обща история. Не виждам кого от историята ни трябва да почитаме заедно. Вие си имате ваша история, ние си имаме наша. Ние уважаваме вашата история. Би трябвало и вие нашата. Сега всичко това е силно преувеличено по отношение на историята между двете държави, и на хората", заяви Миленко Неделковски пред Нова телевизия.

Още през 1966 г. във вестник "Работническо дело" майката на Никола Вапцаров с твърд тон обяснява коя е националната принадлежност на сина й, а именно - българска. Според официалната македонска историография обаче няма никакво съмнение, че роденият в Банско поет Никола Вапцаров е македонец. 

Противоречивият журналист Миленко Неделковски е отявлен противник и на новото македонско правителство.

"Да, Зоран Заев е на власт. А парламентът и всички останали институции са избрани незаконно, криминално и противоконституционно в Македония. С голяма помощ от страна на американското посолство в Скопие. Те имат силно влияние тук и първо удрят най-слабите – политиците и от управляващите, и от опозицията. В момента имаме незаконна и криминална власт. Властта си прави каквото си иска. Заев си прави каквото си иска", смята още той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase