Снимка: Вечерне новости

Атифа Ляич от сръбския град Нови Пазар, която е на 60 години, роди на 20 юни първото си дете.

Тя забременяла при петия опит ин витро. Сега казва, че когато взела на ръце момиченцето си Алина, на света не е имало по-щастлива жена от нея, пишат сръбските медии.

"Бебето е добре, роди се 3,300 кг, засега не плаче много. Тя е моето щастие, моето злато, моята надежда и всичко, което имам. Колко съм я желала, колко съм се борила. Това беше дългогодишно ходене по мъките, но отново бих тръгнала по този път, без да се замисля", разказва Атифа. Тя споделя, че е прекарала половината си живот по гинекологични кабинети, лаборатории, болници.

Съпругът й Шериф Нокич /68 г./, който през всичките години на очакване е бил до нея, помагал й е и я е подкрепял, сега обаче се отказал от всичко – напуснал дома им и не желае да даде името си на детето.

"Непремерените коментари и натискът от страна на неговото семейство в Турция (от първия си брак той има големи деца и внуци) си казаха думата", казва Атифа.

Жената е изпаднала и в трудно материално положение. За да стане майка, тя похарчила всичките си спестявания, а е трябвало да вземе и кредит.

"Докато чакам пенсия, получавам скромна сума от Националната служба по заетостта и давам за кредита почти всичко, което получавам, остават ми още три вноски. Всеки месец ще трябва да отделям и по 70 евро за наем, а тъй като стаята, в която живеем, протече, от септември ще трябва да търся и други мебели", разказва Атифа. 

Атифа Ляич е братовчедка на сръбския търговски министър Расим Ляич, който е и вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase