Снимка: Reuters
fallback

Гръцкият парламент прие нови мерки за икономии, договорени от правителството с кредиторите на страната, в замяна на поредна порция международни заеми, съобщиха Франс прес и ТАСС.

Законопроектът, който предвижда нови съкращения на пенсиите от 2019 г., увеличаване на данъците и ограничаване на социалните помощи, беше одобрен от 153 депутати от управляващия блок на Коалиция на радикалната левица (СИРИЗА) и партия "Независими гърци". Против гласуваха 128 депутати.

Пред сградата на парламента се бяха събрали близо 10 000 души, за да протестират срещу приемането на новите мерки за икономии. Група младежи замеряха полицията с коктейли "Молотов" и силите на реда използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Реклама

преди 6 години

Български ЧЛЕН на Европейския съюз оправя гърци всякакви.

11

Супер оферта...

преди 6 години

...за братята гръци:Невероятни икономии ще се направят,ако зимно време патриотичните гръцки пенсионери спрат да купуват топли дрехи,ток,дърва и въглища. Така хем ще икономисате милиарди долари от дрехи и горива,хем ще спестите още повече милиарди от нераздадени пенсии.

10

Баладжията

преди 6 години

До 6 ПаламудисЩеше да им е далеч по-добре. Протестират не защото знаят какво искат, а защото ги мързи да работят. Спират фериботи, заводи, централи, транспорт и какво ли не. Бизнеса и държавата им губят стотици милиони от тези стачки. После що има икономии? Ми защото няма кой да работи! На въздух държава не съществува. На заеми съществува временно и после ѝ се връща тъпкано. Гърците ни показаха ТОЧНО КАК не се прави. Най-мързеливия народ. Даже повече от нас!

fallback