Снимка: Reuters
fallback

"Да, има опасност за България, защото когато гори къщата на съседа, гори и външната ти стена", каза евродепутатът Ангел Джамбазки.

По думите му, ако нещо се случи в Македония, страната ни трябва да защити гражданите си там.

Oще по темата

"Това обаче няма да стане със статус във Facebook. Има Европейски съюз и НАТО", настоя той пред Нова тв.

Според него има два вида причини за случващото се в Македония – вътрешни и външни.

"Вътрешните са много прости – Никола Груевски управлява 10 години без редовни избори и той се опитва да защити властта си на всяка цена", заяви Джамбазки и допълни, че това е една криминална власт, замесена в чудовищни кражби.

"Той нагнетява и етническо напрежение. Президентът Иванов е марионетка и кукла на конци и той изпълнява неговата воля. Груевски не беше в Македония, за да може да се разграничи от случилото се", допълни още евродепутатът.

Джамбазки посочи и два международни фактора, които се преплитат: "От една страна това е интересът на Сърбия, зад която седи Русия. От друга страна е и турският фактор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

куртово конаре

преди 7 години

айде още йедин велик анализатор,кога дойдат македонците ,пръво тоа фалшивийо ке го сменим со истински истинското вмро е в македония това тататрското у булгарско е менте

40

избирател

преди 7 години

Джамбазки е в основата на тези провокации. Европа е против а джамбазина търси ,,под вола теле". Как човек с злоба и омраза към себеподобни да е в европарламента.

39

БЕСИЛО

преди 7 години

Бесило за Псевдопатриотичните-фашистки лидери които денонощнонасаждат етническа злоба и омраза в България и на Балканите.....ммекеретата Джамбазки,Симеонов,каракачанска искаха война в БЪЛГАРИЯ и на там отиват нещата...ДАНС и главния Прокурор да ги пратят на топло доживотен затвор преди да се е запалило чергата на майка България

fallback