Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Турският премиер Бинали Йълдъръм размаха пръст на Европа. Той предупреди властите на Стария континент да не се месят в референдума за промяна на конституцията, който ще се проведе идния месец.

Международните анализатори Мартин Табаков и Милен Керемедчиев коментираха в студиото на "Денят ON AIR" каква е истинската причина турският президент Реджеп Ердоган да иска провеждането на този референдум.

"Това е референдум, който трябва да узакони така или иначе консолидиращата се власт на президента. Той трябва да промени институционалната рамка на Турция от посока парламентарна в посока президентска република. По същество за това ще гласуват турските избиратели на 16 април", заяви Мартин Табаков.

Oще по темата

Анализаторът твърди, че истинският проблем, върху който се изправя Ердоган е, че 1/5 от електората на собствената му "Партия на справедливостта и развитието" дава индикации, че не е склонна да подкрепи това "Да", за което президентът се бори. Според Табаков този референдум е на път да бъде отхвърлен.

Милен Керемедчиев отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че ако наистина бъде отхвърлен, Ердоган в никакъв случай няма да подаде оставка.

"Този вид агресивно поведение показва неговата нервност и несигурност от това как той ще консолидира тази власт", смята международният анализатор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 7 години

Баа *** му, тез турските гербери с много криви кра туни бе!

27

Анонимен

преди 7 години

Абе,анаЛЛизатори!Защо не се скъсате дипломите,или още не сте похарчили сребърниците от НПО-господарите си?!Не обичам Турция,особено,Ердоган,но не мога да понасям откровените ви тъпоУспокояващи анаЛЛизи!На хората е нужна точна информация,а не хапчета за сън!Ердоган може да не е приемлив за нас,но е пример,как се работи за страната си - твърдо,последователно и с незначителни компромиси.НЕ КАТО НАС,КОИТО СИ ХАРИЗАХМЕ И ДЪРЖАВАТА И НАРОДА,ЗА НЯКАКВИ ЕФИМЕРНИ "ЦЕННОСТИ"!И СЕГА ИЗЧЕЗВАМЕ!

26

Анти-фес

преди 7 години

Ибрика-психопат,няма да успее с референдума!

fallback