Снимка: архив, Reuters
fallback

Български журналисти са били заплашвани със саморазправа от страна на разгневени фермери край гръцкия град Серес, съобщи БНР.

Журналистите, които са били в командировка в района на граничния пункт "Кулата-Промахон", са решили да проверят какви са протестните нагласи на гръцките фермери в граничните селища на южната ни съседка.

Когато пристигнали в района на Серес, станали свидетели на опитите на протестиращите да блокират с трактори главния път Е-79.

Специалните части на полицията в Гърция направили заграждение с автобуси и джипове и затворили пътя за всички автомобили.

Разгневени, фермерите се нахвърлили върху българските телевизионни екипи със заплахи, дори успели да унищожат част от оборудването им.

Засега полицията в Гърция успява да предотврати придвижването на земеделските машини към българската граница, но фермери от близките до Промахон села са категорични, че нищо не може да ги спре и ако не с тракторите, ще блокират района с жива верига.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

руслан

преди 7 години

абе пишещите *** коментари,знаете ли какво е синдикализъм?нема как да знаете щото в българия нема истински синдикати,и в българия всички са стачкоизменници

27

Анонимен

преди 7 години

Който е пострадал от *** фермери да блокира границата от наша страна. Да се научат да протестират там където трябва.

26

Т

преди 7 години

Мисля, че трябва нашите превозвачи да обявят контра блокади - пълно затваряне на пунктовете, но за х2 време. Фермерите затварят за 5 дни - нашите за 10 дни. Освен това Всички български граждани да спрат да купуват гръцка земеделска продукция, търговците лесно ще се преоериентират към турска и друга. Също идеята за планов 4 месечен ремонт, от юни до септември, на всички гранични пунктове е много добра и лесно осъществима като подкрепа от държавата.Щом искат да предизвикат търговска война ...

fallback