Снимка: архив, Reuters
fallback

Задълженията на гърците към данъчните през ноември са надхвърлили 94 млрд. евро, а длъжниците вече наброяват 4 312 287, сочат данни, цитирани от гръцкото издание Нюз.ин.

Само през ноември просрочените задължения са скочили с 890 млн. евро, като анализатори предупреждават, че ако дълговете не започнат да спадат, със сигурност през първото тримесечие на тази година те ще нахвърлят 100 млрд. евро, а до края на годината ще възлязат на 60 на сто от брутния вътрешен продукт на страната.

Финансовите власти в страната се опасяват, че дълговете към държавата растат въпреки налаганите санкции като конфискации на недвижимо имущество и доходи на длъжници.

Данните показват още, че за 11-те месеца на миналата година средно са били извършвани на ден по 500 конфискации на имоти, влогове и доходи на длъжници към държавата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Белагуев

преди 7 години

Гърците не са глупави,много добре знаят че ЕВРОТО е пара без покритие.

6

bulgaro

преди 7 години

Eto...vijte gi...kradlivite gurci....

5

Анонимен

преди 7 години

4, въй въй, а кой беше ти бе цървуланко, че да определяш кой какъв е? На гърчолята им наляха 300 милиарда да им поддържат стандарта, а нашия народ мизерства! Как няма да оскотее и обезверее? Боко казва "когато меркел говори аз слушам", но файда никаква! Пак сме най-бедни! Да ви имам приятелите "подаващи ръка". Такива като теб са проблема - послушни оФце и м...ърши!

fallback