Снимка: Twitter
fallback

Видео, публикувано в интернет, показва началото на атаката в нощния клуб в Истанбул по време на празненствата за настъпването на новата година, при която загинаха 39 души.

Вижда се как мъж притичва към бара и започва да стреля по намиращите се пред входа хора.

Oще по темата

Сред жертвите има най-малко 16 чужденци, стана ясно от думите на турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. Към момента са идентифицирани 21 от загиналите.

Други 69 души са настанени в болница с различни наранявания. Губернаторът на Истанбул определи нападението като терористичен акт.

До момента никой не е поел отговорност за атаката. Според местни експерти кървавото нападение много прилича на това в залата "Батаклан" в Париж пред 2015-а.

Няма данни за пострадали или загинали български граждани при терористичното нападение в Турция, съобщи външният ни министър в оставка Даниел Митов. По думите му посолството ни в Анкара и консулствата ни в Турция остават във връзка с всички местни власти.

От профила си във Facebok той изрази и съболезнованията си към близките на загиналите при терора.

Митов написа, че посрещането на Новата година в Истанбул е окървавено от поредния терористичен акт, при който десетки невинни граждани загубиха своя живот.

"Солидарни сме с народа на Република Турция в този тежък момент. Изразяваме своите съболезнования на близките на загиналите и желаем бързо възстановяване на пострадалите. България като член на ЕС и НАТО, като приятелска и съседна на Турция страна, решително осъжда нападението над цивилни граждани и изразява своята солидарност в защитата срещу общата опасност от тероризма", пише Митов.

В сайта на външното ни министерство е отправено предупреждение към пътуващите ни сънародници към южната ни съседка, както и да се пътува само по необходимост.

🇹🇷 #Istanbul Images caméra de surveillance au moment où l'assaillant entre dans la boite de nuit #Reina, en ouvrant le feu. (@mevlutyuksel) pic.twitter.com/9wivFEtIXl

— Actu17 (@Actu17) January 1, 2017

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Krasimira Romeova Kr

преди 7 години

<html><body><!--StartFragment--><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: &quot;Times New Roman&quot;; font-size: medium; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px;"><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: &quot;Times New Roman&quot;; font-size: medium; f

29

П.Петров

преди 7 години

За Нова Година идва Дядо Мраз, а не Дядо Коледа !

28

Иван

преди 7 години

Щом е с Калашников е руснак ! Ако беше кравар щеше да е със м16 . Те руснаците само това знаят да ходят с калашници и избиват невинни хора по света!

fallback