Снимка: Reuters
fallback

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган зави, че операция "Ефратски щит", която въоръжените сили на страната провеждат в Северна Сирия, ще продължи до тогава, докато не бъде отстранена заплахата от кюрдските сили за самоотбрана (YPG), пише "Ведомости".

"Ние ще се борим с терористичната групировка "Ислямска държава" в (сирийския) Джараблус, (иракския) Башик, а ако се налага, и на други места", заяви Ердоган.

"Със същата решителност сме настроени по отношение на сирийската кюрдска партия "Демократичен съюз" (PYD)", отбеляза президентът на Турция.

"Нашата операция в Северна Сирия ще продължи до тогава, докато не откъснем с корена тази сепаратистка терористична организация", зарече се той.

Анкара смята, че PYD и нейното въоръжено крило YPG са свързани с признатата в Турция за терористична "Работническа партия на Кюрдистан".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Су 34

преди 7 години

До ТурчиHaБойко като видя какви неща се строят, как се развива Турция, не можа да повярва че всичко това е възможно и то без еврофондове и стана туркофил------------Това не е с еврофондове, а с краден от Сирия петрол. И дори така пак сте след нас по развитие!

9

Су 34

преди 7 години

До ТурчиHaИ в Занзибар ли е призната?

8

м дааа

преди 7 години

Взе още ако има някой да се съмнява ,човека ви го обясни ,пратил е редовна войска след фанатизирания башибозук. Империята в целия й блясък.

fallback