Кадър: YouTube
fallback

Мигрантите, насъбрали се на границата на Гърция с Македония в района на Идомени, пробиха граничните ограждения с помощта на самоделен таран.

Македонската полиция използва сълзотворен газ, опитвайки се да разпръсне стотиците хора, разбили металната врата и телената ограда на жп линията от Гърция към Македония, предаде Ройтерс.

Oще по темата

По информация на репортер на Франс прес от мястото на събитията опитът за пробив е бил предприет от бежанци от Ирак и Сирия, тръгнали към Европа през Балканите.

Тълпата, сред която има и много жени и деца, скандираше: „Отворете границата!“

Преди дни страните от т.нар. балкански път на мигрантите предприеха ограничения за пропускането им през граница. Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония решиха да пропускат през границите си само по 580 бежанци на ден.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

тя

преди 8 години

Всички граници на европейските страни трябва да се охраняват и при незаконното им преминаване да се стреля , така както е било преди и тогава само ще секне тази река от хора търсещи хубав живот на гърба на европейците!

59

тя

преди 8 години

Това нашествие трябва да се спре! Меркел ги подлъга и сега страдат европейските народи! Да ,трябва високо от Европа да им се заяви да не идват , защото ще ги върнат!

58

Shark

преди 8 години

Олеее,, що не отидат така на руската граница да направят бе, а?? Европа е разграден двор, тук всичко може, гейски съюз и това е.

fallback