Снимка: Reuters
fallback

Двама служители на сръбското посолство в Либия, които бяха отвлечени през ноември, вероятно са загинали при вчерашната операция на САЩ срещу тренировъчен лагер на "Ислямска държава" край град Сабрата.

Чака се официално потвърждение на либийските власти и идентификация на жертвите, съобщи днес на пресконференция в Белград сръбският външен министър Ивица Дачич, цитиран от ТАНЮГ.

"За съжаление, вчера следобед получихме информация, че при това нападение са пострадали много чужди граждани, сред които и двамата служители на нашето посолство", каза Дачич.

Министърът посочи, че информацията още не е официално потвърдена от либийските органи. Дачич каза, че не може със сигурност да се потвърди, но министерството е получило снимки, които ясно говорят, че информацията най-вероятно е вярна.

Вчера Пентагонът съобщи, че неговите военновъздушни сили са извършили нападение в Либия срещу цели, които представляват заплаха за САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

въпрос

преди 8 години

Защо ли отвличат Сръбски "дипломати" в Либия?

15

Анонимен

преди 8 години

Кога някой ще потърси сметка на САЩ за този ужас по целия свят.

14

Анонимен

преди 8 години

SEGA NARED SA BOLNIZITE,,TAM SE UKRIVAT"TERORISTI I KUZITE,SAKATITE I BOLNITE PREDSTAVLIAVAT ZAPLAHA ZA AMERIKANSKITE INTERESI.

fallback