Снимка: архив, Reuters
fallback

Фермерите в Гърция увеличиха днес натиска върху правителството с блокади на повече места. Те удължават и часовете за спиране на движението. В същото време трактори са обсадили и обществени сгради, предаде БНР.

От Общата федерация на земеделците съобщават, че предложенията на правителството са само план за временно оттегляне от блокадите и не решават проблемите на фермерите.

Oще по темата

Пълно оттегляне на проектозакона за пенсионна реформа и преговори от стартова позиция - това е категоричното искане на протестиращите. Те отказаха днес поредната покана за преговори с министъра на аграрното развитие. Настояват за среща с премиера Алексис Ципрас и за конкретни ангажименти както от страна на правителството, така и от лидерите на опозицията.

В опит за диалог с протестиращите днес беше отправен призив за спиране на блокадите и от Гръцката бизнес камара.

Гръцките медии съобщават и за контрапротеста от българска страна.

Зрители, които се включват в програмите на телевизионните медии, подкрепят реакцията на българските шофьори, като коментират, че поведението на гръцките фермери е преминало границите на търпението.

Говорителят на правителството съобщи, че в края на седмицата премиерът Ципрас ще се срещне с протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 8 години

Гърция вън от Шенген и ЕС

31

Анонимен

преди 8 години

България,Гърция имаме една история,християни сме двата народа заедно сме във НАТО и ЕС.....но от къде идва тази злоба между тези народи не мога да разбера

30

Анонимен

преди 8 години

До Всасилилис Който плаща той поръчва музиката !!!! А това лято, като ви изключат от съюза, то ще имате туристи, то ще пътувате за търговийка, то ще теглите социали от Г_я !!!! Ама сте велики, но утре?!?

fallback