Снимка: Bulgaria ON AIR

Заставаме зад българските превозвачи и ще отстояваме исканията им, категорично заяви транспортният министър Ивайло Московски, който се намира на ГКПП "Кулата - Промахон".

В ефира на Bulgaria ON AIR той коментира, че гръцкото ХЕИ прави пречки за доставките на най-необходимото за българите на гръцка територия.

"Тук не делим шофьорите дали са българи или някаква друга националност. Въпросът е добър и трябва да го зададете на гърците защо не се грижат за всички шофьори в колоната. И към днешна дата гръцкият Червен кръст не реагира на призивите за съдействие", заяви Московски.

Правим доставка единствено на българска територия, защото на гръцка не сме допуснати, добави кметът на община Сандански Кирил Котев.

"Ние сме в близка координация с областния управител на Благоевград. С колегата от Петрич се редуваме. Един ден е Петрич, един ден е Сандански. Така осигуряваме нужната храна и вода на превозвачите", коментира Котев.

Превозвачите заявиха, че поетапно ще се затворят Илинден и Златоград, съобщи транспортният министър. Той поясни, че блокадата ще бъде докато не се изпълнят двете им основни искания.

"Двете основни искания на българските превозвачи са на 100% да се вдигне блокадата и да се изтегли техниката - трактори, комбайни, каквото блокира границата. Докато не дойде тяхната полиция, която да обезпечи трасе, което е безпрепятствено за всички превозвачи няма да отстъпят", добави министър Московски.

Има отбити камиони по трасетата по направление Русе, Видин, Кюстендил и към Перник, заяви Московски. По думите му, ако те се пуснат опашката на "Кулата" ще стане около 40 км.

"Не знам докога може да издържи това нещо", коментира още той.

Чуйте още във видеото на Bulgaria ON AIR :

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase