Снимка: архив, Reuters
fallback

Туризмът в Гърция е отбелязал ръст през седемте месеца на годината, противно на негативните прогнози на международните туроператори, свеждащи се до опасенията им за сериозни последиците върху бранша от референдума и от наложения контрол върху движението на капитали в страната, съобщава в. "Нафтемборики".

По данни на Съюза на гръцките туристически агенции за седемте месеца на годината туристическият поток в Гърция е нараснал с 6,5 на сто в сравнение със същия период на миналата година, което означава, че 529 905 туристи повече са пристигнали по въздух в страната.

За седемте месеца на годината Гърция е била посетена по въздух от 8 695 269 туристи срещу 8 165 364 туристи за същия период на миналата година.

Гръцките туроператори са убедени, че заложената от тях първоначална цел в началото на 2015 г. за рекорден брой от 25 милиона туристи е постижима и че техният брой ще е с един милион повече в сравнение с 2014 г.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 8 години

В Гърция има само мързеливи средиземноморци, живеещи на гърба на цяла Европа. В България има прилични хотели от 60 лв. до 300 лв. даже и вили до морето за по 1000 лв. на вечер. И море и гледки каквито никъде другаде няма. Ама тука шепа платени ще си счупят пръстите да хвалят чуждото за 10 лв. на ден.

33

Анонимен

преди 8 години

В Гърция има нещо за всеки джоб. Има и "море за ден", има и луксозни скъпи курорти. Луксозните са повече посещавани от британци, не българи. Обслужването и храната са добри почти навсякъде. България има много красиви кътчета и невероятна природа. Пътищата са ужасни за европейския турист, обаче, и си личи че новите хотели са строени на бързо, все с някакъв дефект за посетителя. Разнообразна храна няма. Целенасочена, национална програма за туризъм и реклама липсват. Жалко!

32

Анонимен

преди 8 години

Гърците да не са *** като нашите селяци да си ритат печалбите. Докато нашите упорито прогонват читавото и се правят на велики, гърците си правят бизнеса.

fallback