Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

Стотици демонстранти се събраха снощи близо до централния площад "Таксим" в Истанбул след бомбения атентат в Суруч, за който турските власти обвиниха екстремистката групировка "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Някои скандираха лозунги против президента Реджеп Ердоган и управляващата Партия на справедливостта и развитието (АКП), като: "Ислямска държава - убийци, Ердоган и АКП - колаборационисти".

Oще по темата

Полицията използва гранати със сълзотворен газ и водно оръдие, след като мирната демонстрация прерасна в насилие. Според очевидци, цитирани от Ройтерс, някои протестиращи хвърляли бутилки по полицаите.

Кюрдите в Турция обвиняват правителството, че не е направило достатъчно, за да спре "Ислямска държава".

Вчера забранената Кюрдска работническа партия (ПКК) заяви, че правителството е отговорно за атентата в Суруч, който уби 30 души, предимно турски и кюрдски студенти, обвинявайки Анкара, че е "подкрепяла и култивирала" джихадистката групировка срещу кюрдите в Сирия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

до ФХ

преди 8 години

Турция е просто голяма територия, която ще затрудни джихадистите и ще ни спечели достатъчно време да организираме защитата си по границата. И недей да разправяш глупости, че ще ни завземат начаса. Когато опре до защита, винаги сме защитавали до дупка тази територия и винаги срещу превъзхождаща ни бройка и сила.

9

Анонимен

преди 8 години

"Ислямска държава - убийци, Ердоган и АКП - колаборационисти".Факт.

8

Анонимен

преди 8 години

браво. 4 ГОДИНИ ТУРЦИЯ ПОДКРЕПЯ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА В СИРИЯ, СЕГА С ТЕХНИТЕ КАМЪНИ ПО ТЯХНАТА ГЛАВА.

fallback