Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Трета поредна нощ на протести в Македония. Хиляди излязоха по улиците на страната и се обявиха срещу управлението на премиера Никола Груевски, като поискаха оставката му.

Силите на реда блокираха всички улици, водещи към сградата на правителството, но множеството успя да стигне до Народното събрание.

Властите коментират, че мирната демонстрация от изминалата нощ до голяма степен се дължи на засиленото полицейско присъствие.

Общественото недоволство избухна, след като опозицията в Македония разпространи публично поредица от аудиозаписи, които уличават премиера и неговото обкръжение в корупция, злоупотреба с власт и нелегално подслушване на близо 20 000 македонци.

За протестите в Македония вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Шоп

преди 8 години

Естествено, че ще го свалят, ако иска да прокарва уски интереси. Баси наглеца... Има 30% албанци и сам си пали чергата. Кви Турски потоци, кви пет лева! Газта трябва да минава през независима Украйна, Путин трябва да плаща такси за транзит и да свали цените. Това е положението.

50

АТАКИСТ

преди 8 години

До Анонимен ИМА ЕДИНСТВЕН ИЗХОД----,,,НАРОДНАТА ОБИЧ,,ДА СЕ ИЗЛЕЕ ВЬРХУ ,,ЛЮБИМОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ТО НЕМА ДА СЕ ЗАБАВИ

49

Анонимен

преди 8 години

Ето и в Македония започват "оранжевите революции" и между етническите конфликти. Питам се само кой има интерес от това. Тежко и горко на македонците, които всъщност са си българи. Тежко и горко и на нас. Началото на по-голяма световна война е само въпрос на време.

fallback