Снимка: фондация "Усмивка на детето"

Тялото на 4-годишното българче, убито в Гърция от баща си, вероятно никога няма да бъдат открити поради начина, по който убиецът се е отървал от него.

Това заяви началникът на полицията в област Атика Христос Папазафирис, цитиран от „Катимерини“.

Още по темата

Бащата – 27-годишен българин, е обвинен за убийството на Ани. Смята се, че той е разчленил тялото й и е изхвърлил частите от него в различни контейнери за боклук около централния район в Атина, в който живее.

Мъжът днес е дал показания пред прокуратурата, след като е пристигнал в съда на улица "Евелпидон" при засилени мерки за сигурност.

Срещу майката - 25-годишна българка, са повдигнати обвинения, че е изоставила и изложила на опасност своята 4-годишна дъщеря. Тя има срок до четвъртък да подготви показанията си. Първият адвокат на двойката се е отказал от случая, тъй като по думите му в техните версии има твърде много несъответствия.

Полицията смята, че Ани е била убита на 8 или 9 април, докато майка й е била в чужбина, дни преди да се завърне и да съобщи за изчезването й на 21 април.

Папазафирис каза на пресконференция, че при разпита заподозреният е признал за убийството, което е довело и до ареста му в понеделник. Според някои съобщения той е казал пред полицията, че след като се е отървал от тялото на дъщеря си, се е опитал да скрие всички следи от престъплението, като е почистил кръвта и е продал количката и легълцето на детето.

Полицаи и журналисти се опитваха  на пресконференцията да не посочват конкретно как е извършено убийството, защото фактите са ужасяващи. Медиите в Гърция не си позволиха да публикуват цялата информация, посочва БНР.

От Дирекцията на полицията посочиха пътя на разкриване на убийството, което родителите умишлено са представяли като отвличане.

Резултатите на експертизата доказват, че оръжието на убийството е намерено в дома на бащата, както и генетичен материал, доказващ смъртта на жертвата. Едва след това 27-годишният баща прави пълни признания пред специализирания полицейски екип.

Разкрихме убийството на четиригодишната жертва, български гражданин, както и мерките, които е взел убиецът, за да изчезне трупът. Това е извършено по особено жесток начин, който няма аналог, не само сред случаите в Гърция, но и в света, заяви говорителят на полицията.

Възмутени граждани, които се бяха събрали пред прокуратурата, направиха опит да линчуват майката и бащата.

До Коледа Ани е живяла при баба си и дядо си в София. Родителите й живеели разделени. Детето бе обявено за изчезнало на 21 април.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase