Снимка: архив, Reuters
fallback

В Гърция увеличиха патрулите за контрол на трафика преди поредицата почивни дни, забранено е движението на товарни автомобили. В същото време заради стачка се отменят полети, очаква се и прекъсване на морския транспорт, предаде БНР.

Започва тричасова стачка на авиодиспечерите, които затварят небето над Гърция. До 16.00 часа днес са отменени всички полети от и към летищата в страната, анулирани са и полети в късния следобед. Това е предупредително спиране на работа в знак на протест срещу недостига на персонал и нерешените проблеми във въздухоплаването, съобщиха от синдиката.

Спират и влаковете. Железничарите участват в общата първомайска стачка, като утре няма да се движи нито един влак. До полунощ днес се движат само няколко влака по основните направления.

Пристанищата са пълни с пътници, които имат възможност да се качат на ферибот само до края на деня. Моряците затварят пристанищата за 24 часа, като реално блокират достъпа до островите. Подготвят се масови протести утре.

Пътна полиция е с увеличен брой екипи по контрол на пътния трафик. В сила е забрана за движение на товарни автомобили.

От тази сутрин е силен трафикът от и към граничните пунктове с България. В Северна Гърция хотелите отново са резервирани изцяло за българи. Повишен е интересът към близките острови Тасос и Самотраки, съобщиха туроператорите. Силно движение има и в обратна посока, тъй като хиляди гърци предпочетоха да прекарат трите почивни дни в България.

Утре ще има протестни демонстрации в цяла Гърция. Магазините също няма да работят, но компенсират клиентите с непрекъснато работно време в събота и неделя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 8 години

Abe balgari boiko nali vi kasa da Hodite na bG more saschto ne sluschate drugara boiko. Toi edno vreme sad toscho vs slu6a6e taka bG narod da sluschka bB Kakto ba4varova. Pavlova i magnoliata mu go slu6ka 4estit 1.5. bete boiko

32

Анонимен

преди 8 години

Така е, Кадиров затова ги изнесе неговите от Украйна, ама на Путин ще му трябват за парада на 6 май за площаден ремонт на новите танкове. Гърците пак ще пият студена водичка с мечти за узо и бяло сладко.

31

Анонимен

преди 8 години

Купонът е за първи, защото на втори чакат 3-те милиарда от Путин, дето бяха за чеченците на Кадиров, та да им удари един "Турски тек" както се казва на посебниот антички. Проблемът с аналния секс, обаче е че после не спираш да се насираш.

fallback