Снимка: архив, Reuters
fallback

Турската авиокомпания Търкиш ерлайнс може да стане национален авиопревозвач на Македония, съобщава "Утрински весник". Македонското издание се позовава на швейцарския интернет сайт Суис авиейшън, според който тази възможност е много вероятна с оглед на факта, че турският концесионер ТАВ ръководи летищата в Скопие и Охрид.

Такова развитие на събитията според сайта е възможно, след като през 2012 г. македонската Агенция за гражданско въздухоплаване даде на турската авиокомпания статут на редовен авиопревозвач и изключително право да избира дестинации и да получава намаление на таксите за ползване на летищата в Скопие и Охрид. Подчертава се също, че концесионерът на летищата, турската компания ТАВ, лобирала за това турският авиопревозвач да установи своя база в Македония.

Сега база на Търкиш ерлайнс е само летище Ататюрк в Истанбул. Компанията притежава 265 самолета и лети до 265 дестинации по света, отбелязва "Утрински весник". Преди около седмица македонските власти обявиха, че започват да търсят национален авиопревозвач, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

makedonec

преди 9 години

Pa poveche prava sme imali pod tursko nego li sega vo 21 vek

22

адам 1966

преди 9 години

Толкова омраза, колкото има е етно-наричащите-се "македонци" към България, българите и всичко българско няма по света! Може би и араби и *** не се мразят толкова, нито пък турци и кюрди! Ние българите обаче, обзети от патриотични и националистически чувства ги обичаме, наричаме ги братя и им даваме български паспорти. Върху които паспорти те, след като ги "изкористат" уринират обяснявайки как "бугарин" било "наjголема навреда". Те предпочитат децата им да са албанци, вместо българи. Това е то

21

Анонимен

преди 9 години

Хахаха, Скопие албанско, превозвача им турски... какво стана бе макета, къде е бог Македон да ви оправи? :))

fallback