Снимка: архив, Reuters
fallback

Кралски питон предизвика истинска паника в болница в Загреб през нощта срещу петък, появявайки се в един от кабинетите.

До момента все още няма отговор на въпроса дали змията е напуснала Клиничния болничен център Дубрава. Невероятният случай беше потвърден от медицинския персонал в болницата, управителя Марко Банич, както и от полицията в хърватската столица, пише „Ютарни лист“.

Всичко започнало в четвъртък около 23 часа, когато в болницата дошла една от медицинските сестри с дървена кошница в ръка. Тя безпрепятствено минала през портала и отишла при колегите си. Там жената повдигнала капака на кошницата и друга медицинска сестра била ужасена, виждайки там навития на кълбо кралски питон.

Цялата разтреперана, тя изтичала от стаята и започнала да вика из болницата за помощ.

От този момент обаче се губят следите на медицинската сестра, която донесла змията в болницата, така че и до момента не е ясно дали влечугото е напуснало сградата с жената, или продължава да се лута из коридорите.

„Колежката изчезна изведнъж. Представете си чувството да сте дежурни нощна смяна, когато в болницата няма никого освен няколко лекари, сестри и пациенти, а през главата ви минават мисли как тук някъде може би се крие змията. Страхът е може би неоправдан, но няма да е лошо да дойдат специализирани служби да проверят цялата болница“, казаха лекари от Дубрава.

Шокираните работещи в болницата се опасяват, че питонът може би се скрие във вентилацията.

От полицията потвърдиха, че е получен сигнал, но когато отишли на оглед, жената и змията вече ги нямало.

Управителят на болницата Марко Банич потвърди, че медицинската сестра, донесла змията, ще бъде наказана. В момента тя е в болнични. Според служители от болницата  във въпросната вечер тя се била скарала с приятеля си и по причини, известни само на нея, дошла в болницата със змията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Продълж. на 10

преди 9 години

Когато минавахме по коридорчето, чувахме как змията шумоли вътре в сандъка. При тази жена идваха нейни гаджета с мерцедеси, включително и дипломатически. Нямахме все още достатъчно акъл, за да преценим много от нещата, които се виждаха и чуваха там.После събориха тези сгради и други около тях, за да направят там голям лъскав хотел, който сега се нарича "Принцес",по-рано имаше друго име.

9

Спомен отпреди 40г.

преди 9 години

В една от улички южно от Центр.гара в Сф, в един двор, имаше 2 сгради.По-голямата беше жилищна. Другата, едноетажна, се състоеше от няколко стаи,ползвани от живущите в голямата сграда - даваха тези стаички под наем.Едно от семействата имаше син-тийнейджър от нашата тогавашна компания и в тяхната стая в малката сграда правехме купони.Друга от стаите беше наета от танцьорка,която през лятото играеше в "*** табор" на Златни пясъци, а зиме - в соф.барове.В един плетен сандък си държеше питона.

8

Анонимен

преди 9 години

spokoino be ... te i pitonite hvashtat karleji i gi qdat hishni mravki .... ot kadeto minat treva ne nikne tiq starsheli ... hich ne obicham kombinaciqta veshteri + nasekomi s anteni ......

fallback