Цеца Величкович. Снимка: архив, Булфото
fallback

Над 1000 души се включиха през първите два дни в петицията „Стоп на концерта на Цеца на крепостта в Нови Сад“. Нейни инициатори са недоволни жители на главния град на Войводина.

Петицията е в знак на протест срещу гостуването на фолк певицата Цеца Ражнатович в рамките на фестивал, който ще се проведе на 28 юни в крепостта Петроварадин, пише сръбският вестник „Политика“.

Инициаторите на петицията посочват, че не става дума за музикален вкус или вид музика, а проблемът е в това, че Цеца Ражнатович е част от групата ненаказани „престъпници от 90-те години, които продължават да действат“.

„Светлана Ражнатович е вдовица на военнопрестъпника Желко /Аркан/ Ражнатович. С него тя е ходила в лагерите през 90-те години и е участвала в неговия бизнес, а след смъртта му го е поела изцяло“, се посочва в интернет за петицията.

Инициаторите на подписката посочват, че с песните си през 90-те години Светлана Ражнатович е участвала в пропагандата, която според тях е имала за цел да държи хората във „войнолюбива кома“.

„За всичките си престъпления Ражнатович заслужава да бъде в затвора с максимална присъда. Това, че нейното наказание се сведе до електронна гривна поради немощта на държавата, не означава, че не бива да се борим срещу такива хора“, пишат хората, от които е започнала петицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Васо

преди 9 години

По интересно ще бъде, ако някой икономист разясни как се е получил в бюджета тоя излишък дето го раздават. И как се получава тая разлика в заплатите, нашите и техните. Нашите чорбаджии ли са по-лакоми, техните профсъюзи ли са по-читави, или и двете заедно. Тая легенда за производителността вече се изтърка. Ще бъде новина и интересно четиво, а не кой с яхта и кой без яхта искал помощи. Ама това е свободната и независима преса и журналистика. Да ни занимава с глупости, а тези неща да пропуска.

92

Анонимен

преди 9 години

И нашите чалгарки заслужават затвор

91

Оги

преди 10 години

Ммм...баба Цеца! Става!

fallback