Снимка: архив, Reuters

Гръцката полиция арестува двама роми в град Катерини, в чийто дом е открито 10-месечно бебе момиченце, което не е тяхно биологично дете. Двамата арестувани са мъж на 59 години и жена на 58 години. Те се сдобили с акт за раждане за бебето от община Атина, а жената  на два пъти се е опитала да регистрира детето в община Катерини като член на семейството, съобщи GR Reporter. 

Срещу двамата, които нямат сключен граждански или църковен брак, са повдигнати обвинения за отвличане на непълнолетно лице, издаване на фалшиво удостоверение и нарушаване на семейния ред.

Двамата роми твърдят че са получили бебето от 41-годишна ромка, която вече е в затвора за други престъпления.

ДНК изследване е потвърдило, че бебето няма връзка с никой от тримата замесени роми.

Разследването е започнало по нареждане на прокуратурата в Атина по сигнал за регистриране на дете.

Бебето се радва на добро здраве и в момента се намира в болницата на град Катерини. Двамата арестувани са отведени в прокуратурата в Катерини, а прокурорът е наредил наказателно преследване срещу тях за престъпни действия.

През октомври 2013 г. в катун в град Фарсала бе открита „русия ангел“ Мария. Биологичните й родители се оказаха българите Атанас и Саша Русеви от гр. Николаево, Старозагорско. Ромската двойка от Гърция, която беше обвинена в отвличането на Мария, заяви, че са я осиновили от биологичната й майка с нейно разрешение. В момента Мария се отглежда в дом на организацията "Усмивката на детето", а делото за попечителството й ще се разгледа на 18 март.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase