Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

В YouTube се появи втори аудиозапис, както се твърди, на турския премиер Реджеп Таип Ердоган, който този път съветвал сина си да не приема някаква сума пари, предлагана в бизнес сделка, а да изчака да му предложат повече, предаде Ройтерс. Записът е качен от анонимен потребител, който използва псевдоним.

Още по темата

Подобен запис бе разпространен в понеделник. Твърди се, че на него премиерът казва на сина си Билял как да се отърве от големи суми пари след започнало разследване за корупция. Ердоган заяви, че записът е изфабрикуван и обвини за това политическите си противници.

Ройтерс отбелязва, че не може да установи истинността нито на първия, нито на втория запис и цитира изявление на висш правителствен служител, че ще бъде направена проверка дали записите са фалшиви и че за момента не се предвижда да бъде направено изявление.

Записите излязоха дни след началото на официалната кампания на управляващата Партия на справедливостта и развитието за местните избори, които са в края на март. В понеделник канцеларията на Ердоган разпространи изявление, че първият запис е монтаж, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase