Снимка: архив, Булфото
fallback

Десетки турски тирове от една седмица са блокирани на границата с България заради спора с разрешителните за транзитните превози, сочат данни на председателя на турската Асоциация на износителите на плодове и зеленчуци Мустафа Сатъджъ.

Oще по темата
Стоките, с които са натоварени, са главно плодове и зеленчуци, предназначени за европейските страни, и ще започнат да се развалят, ако кризата продължи още, каза той.

Заради затрудненията в износа производителите засипаха със зеленчуци и плодове вътрешния пазар. Цената на доматите в Турция падна двойно, поевтиняха и други зеленчуци и плодове, но така се подбива цената на производителите и те търпят големи загуби, отбелязва Сатъджъ.

Турската информационна агенция Доган разпространи информацията, че български митничари започнали да продават на турските шофьори на черна борса разрешителни за транзитен превоз. Агенцията цитира няколко турски шофьори, които твърдят, че едно разрешително се продавало за 1600 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

На тепиха

преди 10 години

Нали ви казах, че читаците този път ще бъдат поставени в поза партер . . .

25

Peshonizer

преди 10 години

"Турците като си направят голямото летище в Истанбул няма да имат никакви проблеми със иноса си и също близките години турските граждани ще пътуват безвизово в Европа."Първо, и да си направят голямо летище, ще им трябват големи самолети(не са безплатни). Второ, големите самолети горят много, което оскъпява продукцията. Трето - те тия самолети и да летят, пак трябва да минават през нечие въздушно пространство...А ако си мислиш, че някой ще пусне мюсли безвизово в ЕС - жестоко се лъжеш...

24

Анонимен

преди 10 години

пуйката(туркия) Е раят на ментетата

fallback