fallback

Представянето на Исус Христос по непристоен начин на изложба по случай седмицата на хомосексуалистите в Сърбия предизвика силни реакции на фона на предупрежденията на сръбския премиер Ивица Дачич, че планираният на 6 октомври в Белград гей парад не е изключено да бъде отменен от съображения за сигурност, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Дачич, който е и министър на вътрешните работи, осъди заплахите срещу хомосексуалистите, отправяни от крайнодесни групировки, но същевременно предупреди организаторите на парада, че провокативните изявления от тяхна страна също може да застрашат сигурността по време на шествието.

Oще по темата

Дачич напомни за изложбата, на която Христос е бил изобразен по непристоен начин, сравнявайки това с антиислямския филм и карикатурите, обиждащи пророка Мохамед. "Ако подобни провокации продължат, е невъзможно сръбският народ да приеме този парад," изтъкна той.

Една от противоречивите рисунки, чийто автор е шведска художничка, изобразява Исус Христос с дамски обувки, а на друга той е в басейн с двама мъже. Рисунките са общо 12, като на тях Исус е представен с транссексуални, ХИВ позитивни и гейове.

В единствения гей парад, който бе организиран в Белград през 2010 г., 5500 полицаи се биха срещу 6500 хулигани в продължение на часове, докато около 1000 хомосексуалисти и лесбийки и техни поддръжници проведоха кратко шествие. Общо 160 души бяха арестувани, а 250 /предимно полицаи/ бяха ранени по време на сблъсъците. Първият път, когато хомосексуалистите в Сърбия се опитаха да проведат прайд парад през 2001 г., десетки от тях бяха тежко пребити от екстремисти. Миналата година министерството на вътрешните работи забрани парада по съображения за сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 11 години

сръбски ***-сърбин

134

да бе да

преди 11 години

какво сте седнали да се възхищавате на тея ***, сърби, серви, сервитьори или там каквито и да са.

133

Анонимен

преди 11 години

Еретичката антихристиянка,лесбийката Елизабет Уолин осквернява в "изкуството си" Исус Христос по най-срамен начин по което може само да си съперничи една религия,където Му се отдава еретично описание.Христос е дошъл за да каже,че е определен ден ,когато тази земя ще гори в огън в и едва ще остане плът жива,но Той ще завърне и ще унищожи злото и ще има небесен Йерусалим-дар за вярващите в Него но и Страшен съд за осквернителите,дошъл е да извика грешниците на разкаяние,не на парадиране с греха си

fallback